tamagochi75

tamagochi75

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

parzybroda zupka ze kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

fantastyczna pikantna i rozgrzewająca zupka

parzybroda zupka ze kapusty

Składniki:

parzybroda zupka ze kapusty

 

  • po trochu z rożnych gatunków kiełbas
  • 50-100 g boczku wędzonego
  • 1 pietruszka
  • 1 por
  • 2-4 średnich marchewek
  • 3-5 średnich ziemniakow
  • 1 cebulka
  • 0,5 średniej główki kapusty
  • 1 malutka papryczka chilli
  • 1 kostka winiary z kurczaka
  • liść laurowy,ziele angielskie,pieprz,sol,maggi w płynie,

Sposób przygotowania:

parzybroda zupka ze kapusty
boczek,kiełbaski i cebulkę podsmażyć chwile.ja podsmażam jeszcze pokrojone parówki berlinki.dodać pokrojone w kostkę warzywa,kostkę rosołowa ,przyprawy i posiekana chilli.gotować wszystko do miękkości.ja gotuje wszystko w takiej ilości wody,aby całość była tylko lekko zakryta,przez co zupka jest gęsta i treściwa.staram się tez aby była pikantna.można ja serwować również z tostem lub bułeczką (posmarowana maselkiem gdy ktos lubi).goraco polecam.