basia216

basia216

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pascha wg basi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonały deser wielkanocny.

Pascha wg basi

Składniki:

Pascha wg basi

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pascha wg basi
Ser przekręcić przez maszynę dwa razy, dodać do niego masło, żółtka, cukier puder, wanilię drobniutko posiekaną, i śmietanę. Ucierać drewnianą pałką do momentu aż masa stanie się jednolita. Dodać rodzynki i otartą skórkę z cytryny. Miseczkę wyłożyć podwójną gazą, włożyć ser dobrze uklepując go, przykryć gazą i postawić miskę na talerzyku dołem do góry, by mogła serwatka spływać. Wstawić do lodówki na 24 godziny.

Tagi:

sery ser pascha