Paschalne serowe kulki

  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę, uformować kulki o wielkości

Paschalne serowe kulki

Składniki:

Paschalne serowe kulki

 

  • 1/2 szkl zmielonej macy
  • 1 szkl twarogu
  • 1 roztrzepane jajko
  • szczypta pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli
  • olej do głębokiego smażenia
  • zmielona maca i gęsta śmietana do smażenia

Sposób przygotowania:

Paschalne serowe kulki
Składniki dokładnie wymieszać na jednolitą masę, uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, obtoczyć w zmielonej macy, smażyć po kilka sztuk w rozgrzanym oleju na ciemnozłoty kolor, osączyć z tłuszczu. Ułożyć w okrągłym półmisku, po środku wstawiając miseczkę ze śmietaną.