msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Pasta do pieczywa z jajek i szynki.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 16

Smaczna pasta do pieczywa, z wykorzystaniem tego, co mamy w lodówce.

Pasta do pieczywa z jajek i szynki.

Składniki:

Pasta do pieczywa z jajek i szynki.

 

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 15 dag szynki konserwowej
  • 3 łyżki majonezu
  • 5 łyżek groszku konserwowego
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • szczypiorek i koperek
  • sól,pieprz
  • kawałek czerwonej papryki surowej
  • bagietka lub bułka paryska

 

  • do dekoracji np. pomidor,ogórek ,szczypiorek,liść sałaty

Sposób przygotowania:

Pasta do pieczywa z jajek i szynki.
Jajka i szynkę pokroić, posolić. opieprzyć,dodać majonez i zmiksować. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, szczypiorek ,koperek, groszek i kukurydzę i razem wymieszać. Bagietkę pokroić na kromki, posmarować pastą i ozdobić kawałkami pomidora, ogórka, szczypiorku i sałaty.