Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pasta twarogowa z czosnkiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Do sera twarogowego zamiast czosnku świeżego można dodać czosnek granulowany.

Pasta twarogowa z czosnkiem.

Składniki:

Pasta twarogowa z czosnkiem.

 

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z czosnkiem.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę lub rozetrzeć z solą. Ser twarogowy przemielić w maszynce lub zmiksować. Do miski włożyć masło i dokładnie rozetrzeć. Następnie dodać przemielony ser twarogowy, gęstą śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać. Pastę czosnkową podawać z pieczywem.