goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Pasta z grillowanego kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

W wersji i filetem z indyka jest równie smaczna. Zamiast pestek dyni można dać np. pestki słonecznika. To świetne smarowidło do kanapek!

Pasta z grillowanego kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta z grillowanego kurczaka

 

  • marynata:
  • oliwa z suszonych pomidorów 3 łyżki
  • sos sojowy 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • sól do smaku
  • sok z cytryny 1 łyżka
  • przyprawa do kurczaka 1 łyżeczka

 

 

  • filet z kurczaka 2 sztuki
  • jaja 4 sztuki
  • śmietana 18 proc 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • pomidory suszone 4-5 sztuk
  • pestki dyni 2 łyżeczki

Sposób przygotowania:

Pasta z grillowanego kurczaka
Przygotowaną marynatą nacieramy osuszone mięso i odstawiamy je na kilka godzin w chłodne miejsce. Następnie je grillujemy. Studzimy. Mięso rozdrabniamy w blenderze. Ugotowane na twardo jajka również miksujemy. Dodajemy śmietanę, majonez i mieszamy. Na koniec dodajemy pestki dyni, pokrojone w niewielką kostkę pomidory. Pastę mieszamy.
Pasta z grillowanego kurczaka
Zamarynowane wcześniej mięso grillujemy i rozdrabniamy w blenderze
Pasta z grillowanego kurczaka
Ugotowane na twardo jajka studzimy i miksujemy
Pasta z grillowanego kurczaka
Do w/w składników dodajemy majonez i śmietanę
Pasta z grillowanego kurczaka
Na koniec dodajemy pestki dyni, pokrojone w niewielką kostkę pomidory