beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Pasta z  mortadeli i  sera topionego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Pasta z  mortadeli i  sera topionego

Składniki:

Pasta z  mortadeli i  sera topionego

 

  • 20 dag mortadeli,
  • 15 dag topionego sera,
  • 2  małe ogórki kwaszone,
  • łyżka posiekanej natki pietruszki,
  • sól

Sposób przygotowania:

Pasta z  mortadeli i  sera topionego
Mortadelę zemleć i  rozetrzeć z  serem topionym. Ogórek zetrzeć na tarce o  drobnych oczkach i  wymieszać z  masą. Pastę doprawić solą do smaku i  połączyć z  natką pietruszki.