Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pasta z pieczarek

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Olej rozgrzać na patelni, dodać pieczarki i cebulę, smażyć na średnim ogniu ok 10

Pasta z pieczarek

Składniki:

Pasta z pieczarek

 

  • 70 dag pieczarek pokrojonych na plasterki
  • 4 łyżki oleju
  • 1/2 szkl posiekanej cebuli
  • 1 jajko na twardo
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Sposób przygotowania:

Pasta z pieczarek
Olej rozgrzać na patelni, dodać pieczarki i cebulę, smażyć na średnim ogniu ok 10 minut. Wybrać łyżką cedzakową, osączyć, olej odstawić. Posiekac bardzo drobno pieczarki, cebule i jakao, wymieszac z odstawionym olejem, doprawić sola i pieprzem, dokładnie utzreć na jednolitą masę, przełożyć do miseczki. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Pastę podawac schłodzoną ze świeżym pieczywem lub grzankami.