Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pasta z przepiórczych jajek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Eleganckie kanapeczki z prostą pasta jajeczną, idealne na karnawał i nie tylko, sprawdzą się także na rodzinnych spotkaniach.

Pasta z przepiórczych jajek

Składniki:

Pasta z przepiórczych jajek

 

Sposób przygotowania:

Pasta z przepiórczych jajek
Przepiórcze jajka gotuj przez 2 min w osolonej wodzie, a kiedy wystygną obierz je ze skorupek.

Do miski włóż majonez, tarty żółty ser i posiekane, ugotowane jajka, całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą i grubo mielonym pieprzem.

Tak przygotowaną pastę podawaj na chrupkim pieczywie z dodatkiem marynowanych szparagów.

Tagi:

pasta jajka