katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pasta ze szprotem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dobre smarowidło do pieczywa jeśli lubimy rybki

Pasta ze szprotem

Składniki:

Pasta ze szprotem

 

  • szprot w sosie pomidorowym 1 puszka
  • jajka 3 szt
  • cebula 1 szt
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • sól
  • pieprz
  • wiórki kokosowe

Sposób przygotowania:

Pasta ze szprotem
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno kroimy. Natkę płuczemy, osuszamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i też drobno siekamy. Ryby wyjmujemy ze sosu i rozdrabniamy (ja obieram). Dodajemy jajka i cebulę,mieszamy. Dodajemy natkę pietruszki.( Można dodać trochę gęstego majonezu albo sosu pomidorowego i zagęścić wiórkami kokosowymi). Doprawiamy do smaku. Smarujemy pieczywo.