Sposób przygotowania:
Pastelowe ciasto
Biszkopt rózowy: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Biszkopt zielony: Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem i kisielem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Wkładka kokosowa: Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować. Dodac kokos i delikatnie wymieszać. Piec pół godziny. Masa: Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody.. Śmietanę ubijac na wysokich obrotach aż będzie sztywna. Dodac cukier i zimną galaretką. Zmiksować do calkowitego wymieszania skladników. Masa jabłkowa: Jabłka obraca i udusić aż będą jednolitą masa(można zetrzeć lub pokroić na mniejsze części i będzie szybciej). Pod koniec dodac galaretki i dokładnie wymieszać. Przełożenie: biszkopt rózowy + masa jablkowa + wkładka kokosowa + masa +biszkopt zielony + Masa + płatki migdałowe
aga2993
Sarenka
Henia
marietta
ania205
yola