katarzyna s.

katarzyna s.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 56]

Pasticcio

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pomysł na obiad. U mnie często robiona, bo dobrze smakuje. Połączenie mięsa,warzyw i makaronu.

Pasticcio

Składniki:

Pasticcio

 

 

Sposób przygotowania:

Pasticcio
Paprykę drobno posiekać, cebulę pokroić w paseczki, oliwę rozgrzać na patelni, dodać cebulę i paprykę, smażyć 3 minuty, dodać rozgnieciony czosnek i smażyć jeszcze minutę. Na patelnię wyłożyć mięso mielone i smażyć. W następnej kolejności dodać pomidory,wino, sól, pieprz .Dusić razem 20 minut. Makaron ugotować, odsączyć i wymieszać ze śmietaną. Jajka wymieszać z jogurtem i startym serem oraz gałką. Połowę makaronu wyłożyć do formy żaroodpornej, na to dać połowę sosu, znów makaron i resztę sosu. Masę jajeczną wlać na wierzch i zapiekać 30 minut w 180 stopniach.