Sposób przygotowania:
Pasticio
Ugotować makaron.Odstawić do ostygnięcia.
Wbić jedno białko i połączyć z makaronem.
Rozgrzać na patelni oliwę i podsmażyć mięso mielone rozdrobnić je widelcem,
Smażyć mięso ok.5min. Dodać pomidory i dusić ok 30 min. Potem lekko odparować. przyprawić wedle uznania solą pieprzem, cynamonem, majerankiem.
Przygotować sos beszamelowy.
Wysokie naczynie żaroodporne lub blaszkę wysmarować margaryną i po kolei układać warstwami makaron na przemian mięso mielone,ser starty,znów makaron oraz mięso.Na wierzch posypać resztę sera i polać całą powierzchnię sosem beszamelowym.Wstawić do piekarnika i piec nie przykrywając ok.30-40 min. w temp.150-180 stopni aż do zrumienienia sie sosu
Wbić jedno białko i połączyć z makaronem.
Rozgrzać na patelni oliwę i podsmażyć mięso mielone rozdrobnić je widelcem,
Smażyć mięso ok.5min. Dodać pomidory i dusić ok 30 min. Potem lekko odparować. przyprawić wedle uznania solą pieprzem, cynamonem, majerankiem.
Przygotować sos beszamelowy.
Wysokie naczynie żaroodporne lub blaszkę wysmarować margaryną i po kolei układać warstwami makaron na przemian mięso mielone,ser starty,znów makaron oraz mięso.Na wierzch posypać resztę sera i polać całą powierzchnię sosem beszamelowym.Wstawić do piekarnika i piec nie przykrywając ok.30-40 min. w temp.150-180 stopni aż do zrumienienia sie sosu
wedith1
Barbara Malafouris