Sposób przygotowania:
Pasztecik pieczarkowy
Cebule obieramy a następnie każdą kroimy na 8 części. Pieczarki płuczemy i następnie kroimy je w plasterki. opatkę płuczemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Następie na odrobinie oleju podduszamy ją w garnku o grubym dnie. Po chwili dodajemy do niej cebulę. Całość podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do momentu aż mięso zmięknie. Następnie do garnka wkładamy bułki i czekamy aż nasiąkną sosem z duszenia. Składniki z garnka za pomocą maszynki mielimy dwukrotnie. Pieczarki podsmażamy na maśle, doprawiając je solą i pieprzem. Pieczarki również mielimy ale trzykrotnie. Wszystkie zmielone składniki łączymy, dodajmy do nich jajka. Całość wyrabiamy dokładnie soląc i pieprząc do smaku. Gotową masę przekłamany do przygotowanej formy i pieczemy 50 min w 150C.