astra

astra

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 37]

Paszteciki błyskawiczne

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Pyszny dodatek do czerwonego barszczyku lub piwa a dla łasuchów do kawki :)

Paszteciki błyskawiczne

Składniki:

Paszteciki błyskawiczne

 

  • Ciasto:
  • 130 g masła lub margaryny
  • 170 g mąki (1 szklanka)
  • 1 op. twarożku homogenizowanego( ok.180g )
  • szczypta soli
  • trochę startej gałki muszkatołowej
  • Farsz:
  • jaki mamy ochotę:) może być z grzybów, z grzybów i kapusty, z mięsa, z ryb.
  • I na słodko: z masą orzechową, marmoladą itp...

Sposób przygotowania:

Paszteciki błyskawiczne
Wszystkie składniki razem zagnieść, a jak ciasto jest zbyt żadkie to dodać nieco mąki. Schłodzić w lodówce przez pół. godz., następnie wałkować i robić paszteciki.można robić mini rogaliczki lub wykrawac szklanką koła i lepić jak pierogi. Piec w mocno nagrzanym piekarniku (220st.) do zrumienienia.