malwina1808

malwina1808

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Paszteciki do barszczu.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Podawaj z czerwonym barszczem

Paszteciki do barszczu.

Składniki:

Paszteciki do barszczu.

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki do barszczu.
Farsz: Cebulę i pieczarki oczyść, drobno posiekaj. Cebule zeszklij na maśle i dodaj pieczarki. dopraw do smaku solą i pieprzem. Ostudź i połącz z ugotowanym i posiekanym jajkiem, natką pietruszki i surowym jajkiem. Wymieszaj. CIASTO: Do mąki dodaj drożdże, margarynę,sól i cukier. Posiekaj. Następnie dodaj śmietanę. zagnieć. Ciasto rozwałkuj na grubość 5mm i pokrój na kwadraty 10x10cm. Na środek nakładaj farsz i zlepiaj po przekątnej. Posmaruj żółtkiem.Piec 30min w 170stC na złoty kolor.