Sposób przygotowania:
Paszteciki drożdżowe z nektarynką
Mleko podgrzewamy w średnim rondelku. Dodajemy do niego pokruszone drożdże, wsypujemy cukier. Zostawiamy ciasto do wyrośnięcia. Margarynę stapiamy i chłodzimy. Do sporej miski wsypujemy mąkę, sól, dodajemy żółtka, aromat i wyrośnięty rozczyn i lekko wyrabiamy ciasto. Po chwili dodajemy margarynę i wyrabiamy gładkie ciasto. Następnie podsypujemy je delikatnie mąką, przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość wyjmujemy ciasto z miski i jeszcze raz chwilkę wyrabiamy. Na podsypanym mąką blacie wałkujemy ciasto na cienki, długi placek. Nektarynki po usunięciu pestek kroimy w kostkę, dodajemy do nich mąkę, mieszamy i rozkładamy je na cieście, ale nadmiar mąki z owoców strzepujemy. Zwijamy roladę i tniemy na niewielkie paszteciki pod skosem. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i każdy smarujemy białkiem. Paszteciki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 25-30 minut.