olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Paszteciki francuskie z farszem mięsnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

szybkie i proste paszteciki idealne dla niezapowiedzianych gości

Paszteciki francuskie z farszem mięsnym

Składniki:

Paszteciki francuskie z farszem mięsnym

 

  • 1 opak. mrożonego ciasta francuskiego
  • 20dag mięsa pieczonego
  • 5dag pieczarek
  • 1-2 łyżki tłuszczu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Paszteciki francuskie z farszem mięsnym
Farsz: Mięso przepuścić przez maszynkę i wymieszać z pokrojonymi i uprzednio podduszonymi na tłuszczu pieczarkami. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Rozmrożone ciasto francuskie rozwałkować dosyć cienko, pokroić w paski o szer. 8-10cm, następnie pociąć na kwadraty, na które nakładać idealną ilość farszu. Skłądać w trókąty, układać na blasze i piec w gorącym piekarniku ok.25minut. Wychodzi ok. 20-25 pasztecików.