jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Paszteciki w różnych odsłonach

Paszteciki łososiowe

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Paszteciki z wędzoną rybą i chrupiącym selerem smaczne zarówno na ciepło jak i zimno

Paszteciki łososiowe

Składniki:

Paszteciki łososiowe

 

  • płat ciasta francuskiego
  • 2 jaja
  • 1 łyżka śmietany
  • 15 dag wedzonego łososia
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 łyżeczka papryki czerwonej w proszku
  • szczypta chili

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki łososiowe
Posiekaj drobno łodygi selera, posiekaj łososia.Dodaj 1 jajo wymieszane ze śmietanką i przyprawami (papryką i chili). Rozwałkuj płat ciasta, pokrój na prostokaty. Rozkłóconym jajem wysmaruj brzegi prostokatów, nakładaj farsz i zlepiaj paszteciki. Górę każdego natnij w dwóch miejscach, posmaruj rozkłóconym jajem i upiecz w goracym piekarniku na złoty kolor. (temop 200 st C)