Sposób przygotowania:
paszteciki pieczarkowe
Ciasto francuskie rozpakowujemy, kroimy na paski okolo 4 cm a następnie kazdy pasek na pół tak zeby powstały prostokąty o szerokości około 4cm i długości okolo 10cm.
Pieczarki obieramy, kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o szerokich oczkach. Smażymy na patelni razem z cebulka pokrojona w drobną kostke. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Schładzamy.
Faszerujemy ciasto pieczarkami i sklejamy w kształcie kwadratowych pierożków.
Smarujemy każdy pierozek z jednej stroby białkiem jaja i posypujemy kminkiem.
Wkladamy do piekarnika wg opisu na opakowaniu ciasta (przewaznie 20 min, 220stopni)
Pieczarki obieramy, kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o szerokich oczkach. Smażymy na patelni razem z cebulka pokrojona w drobną kostke. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Schładzamy.
Faszerujemy ciasto pieczarkami i sklejamy w kształcie kwadratowych pierożków.
Smarujemy każdy pierozek z jednej stroby białkiem jaja i posypujemy kminkiem.
Wkladamy do piekarnika wg opisu na opakowaniu ciasta (przewaznie 20 min, 220stopni)