kgoszcz

kgoszcz

Starszy Kucharz
[Przepisów: 60]

paszteciki pieczarkowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszne paszteciki do barszczyku

paszteciki pieczarkowe

Składniki:

paszteciki pieczarkowe

 

Sposób przygotowania:

paszteciki pieczarkowe
Ciasto francuskie rozpakowujemy, kroimy na paski okolo 4 cm a następnie kazdy pasek na pół tak zeby powstały prostokąty o szerokości około 4cm i długości okolo 10cm.
Pieczarki obieramy, kroimy w kosteczkę lub ścieramy na tarce o szerokich oczkach. Smażymy na patelni razem z cebulka pokrojona w drobną kostke. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Schładzamy.

Faszerujemy ciasto pieczarkami i sklejamy w kształcie kwadratowych pierożków.

Smarujemy każdy pierozek z jednej stroby białkiem jaja i posypujemy kminkiem.

Wkladamy do piekarnika wg opisu na opakowaniu ciasta (przewaznie 20 min, 220stopni)