mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Paszteciki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne paszteciki rybne, bardzo smaczne!

Paszteciki rybne

Składniki:

Paszteciki rybne

 

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • cebula
  • pół kilograma filetu z karpia
  • 2 jajka i 1 żółtko
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Paszteciki rybne
Rybę umyj, pokrój na kawałki i obgotuj. Odcedź, ostudź oraz zmiel w maszynce do mięsa. Ciasto francuskie rozmroź. Cebulę obierz, posiekaj i podsmaż. Dodaj do ryby, wbij jajka, wsyp bułkę tartą. Przypraw solą, pieprzem i czosnkiem. Farsz nałóż na płaty ciasta, rozsmaruj i zwiń w rulony. Posmaruj żółtkiem. Pokrój na porcje i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 35 minut w temperaturze 180 stopni.