cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Paszteciki z drobiu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

przepis na drobiowe paszteciki - krokiety

Paszteciki z drobiu

Składniki:

Paszteciki z drobiu

 

  • Mięso z upieczonego lub gotowanego drobiu,
  • kilka grzybków,
  • kostka bulionowa,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • bułka tarta,
  • cienkie plastry bułki,
  • 1 jajo
  • tłuszcz,
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z drobiu

Mięso z drobiu drobno posiekać, dodał kilka pokrojonych grzybków, parę łyżek rozpuszczonego bulionu, ugotowanego z łyżką maki i łyżką masła. Jeżeli wyjdzie zbyt rzadkie, dodać trochę bułki tartej. Nakładać farszu po trochu na bułki, ciasno zwijać, zamoczyć w rozbełtanym jajku, potem w tartej bułce. Smażyć na tłuszczu na rumiano.


Przed podaniem przybrać zielona pietruszką.