Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Paszteciki z farszem rakowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki i usmażyć na połowie masła. Szyjki rakowe pokroić na kawałki, dodać do pieczarek i chwilę smażyć.

Paszteciki z farszem rakowo-pieczarkowym

Składniki:

Paszteciki z farszem rakowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z farszem rakowo-pieczarkowym
Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki i usmażyć na połowie masła. Szyjki rakowe pokroić na kawałki, dodać do pieczarek i chwilę smażyć. Następnie przesmażyć mąkę z pozostałym masłem, nie rumieniąc. Dodać śmietankę i gotować, mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać żółtko, pieczarki, szyjki rakowe, koperek, sól, pieprz i wymieszać.

Foremki do babeczek wylepić ciastem. Babeczki piec 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C, Następnie wyjąć z foremek, napełnić farszem rakowo-pieczarkowym i od razu podawać.