Sposób przygotowania:
Paszteciki z farszem rakowo-pieczarkowym
Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki i usmażyć na połowie masła. Szyjki rakowe pokroić na kawałki, dodać do pieczarek i chwilę smażyć. Następnie przesmażyć mąkę z pozostałym masłem, nie rumieniąc. Dodać śmietankę i gotować, mieszając, aż masa zgęstnieje. Zdjąć z ognia, dodać żółtko, pieczarki, szyjki rakowe, koperek, sól, pieprz i wymieszać.
Foremki do babeczek wylepić ciastem. Babeczki piec 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C, Następnie wyjąć z foremek, napełnić farszem rakowo-pieczarkowym i od razu podawać.
Foremki do babeczek wylepić ciastem. Babeczki piec 15 min w piekarniku nagrzanym do temperatury 220°C, Następnie wyjąć z foremek, napełnić farszem rakowo-pieczarkowym i od razu podawać.