Sposób przygotowania:
Paszteciki z grzybami
Przygotowanie:
Wysypać mąkę na stolnicę i szybko posiekać ją z masłem.Dodać żółtka i śmietanę,zagnieść w kulę i zawinąć w folię.Schować do lodówki na co najmniej godzinę.Grzyby namoczyć,żeby namiękły,przepłukać i ugotować.Cebulę pokroić i udusić na oleju.Ugotowane grzyby drobno posiekać lub zemleć w maszynce.Dołożyć masę do cebulki,posolić,i jeszcze chwilę podusić.Wyjąć ciasto z lodówki,rozwałkować i wykrawać szklanką koła.Na każdym położyć farsz i zwijać jak pierożki.Posmarować paszteciki olejem,ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor.
Wysypać mąkę na stolnicę i szybko posiekać ją z masłem.Dodać żółtka i śmietanę,zagnieść w kulę i zawinąć w folię.Schować do lodówki na co najmniej godzinę.Grzyby namoczyć,żeby namiękły,przepłukać i ugotować.Cebulę pokroić i udusić na oleju.Ugotowane grzyby drobno posiekać lub zemleć w maszynce.Dołożyć masę do cebulki,posolić,i jeszcze chwilę podusić.Wyjąć ciasto z lodówki,rozwałkować i wykrawać szklanką koła.Na każdym położyć farsz i zwijać jak pierożki.Posmarować paszteciki olejem,ułożyć na blasze i upiec na złoty kolor.