Sposób przygotowania:
Paszteciki z kurczakiem i pieczarkami
Zaczynamy od Mąki którą trzeba przesiać i wymieszać z solą (troszkę) potem dodać margarynę i drobno posiekać najlepiej z ostrym nożem,mieszając jednocześnie z mąką ,potem dodajemy wodę i szybko zagnieść ciasto ,zrobić z ciasta kulę rozwałkować na placek może być grubość 4,5 mm
potem mięso z kurczaka zemleć w maszynce .Pieczarki oczywiście oczyścić opłukać i posiekać na drobno i podsmażyć na margarynie dodać mielone mięso , zółtko z jajka i wino no i podsmażyć na około 2 minut
potem zdjąć z ognia przyprawić solą i pieprzem
z połowy rozwałkowanego ciasta możemy wyciąć ( szklanka najlepiej) krążki z drugiej połowy wyciąć mniejsze krążki ( możemy wyciąć mniejszą szklanką ) potem króżki ułożyć półkuliste kopczyki farszu który zrobiliśmy z kurczaka pieczarek itd. przykryć mniejszym krążkiem i zlepić ,smarując cienko białkiem od jajka ,Paszteciki smarując cienko jajkiem ,ułożyć na natłuszczonej blasze , wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 200 C i piec na około 25, 30 minut
bardzo dobrze smakuję na gorąco
potem mięso z kurczaka zemleć w maszynce .Pieczarki oczywiście oczyścić opłukać i posiekać na drobno i podsmażyć na margarynie dodać mielone mięso , zółtko z jajka i wino no i podsmażyć na około 2 minut
potem zdjąć z ognia przyprawić solą i pieprzem
z połowy rozwałkowanego ciasta możemy wyciąć ( szklanka najlepiej) krążki z drugiej połowy wyciąć mniejsze krążki ( możemy wyciąć mniejszą szklanką ) potem króżki ułożyć półkuliste kopczyki farszu który zrobiliśmy z kurczaka pieczarek itd. przykryć mniejszym krążkiem i zlepić ,smarując cienko białkiem od jajka ,Paszteciki smarując cienko jajkiem ,ułożyć na natłuszczonej blasze , wstawić do nagrzanego piekarnika o temp. 200 C i piec na około 25, 30 minut
bardzo dobrze smakuję na gorąco