Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsem i pieczarkami pod czarnuszką
Przygotowujemy ciasto drożdżowe. Drożdże rozpuszczamy w wodzie z cukrem (woda powinna być chłodna). Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy sól, dolewamy rozpuszczone drożdże i wyrabiamy jednolite ciasto. Dodajemy oliwę - ciasto ma być elastyczne. Formujemy kulę i odstawiamy pod przykryciem na około godzinę do ładnego wyrośnięcia ciasta. Przygotowujemy farsz: Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Mięso mielimy w maszynce do mięsa. na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebule i ją szklimy, następnie dodajemy mięso i podsmażamy przez 2 - 3 minuty, doprawiamy solą pieprzem i sosem sojowym, mieszamy. Następnie dodajemy pieczarki i całość dusimy do całkowitego odparowania wody jaką puszczą pieczarki. Ciasto wałkujemy, kroimy na prostokąty, nakładamy farsz i zwijamy tak by wolny brzeg był pod spodem. przekładamy na blaszkę.Do miseczki przekładamy żółtko, dodajemy mleko i mieszamy. Smarujemy nim paszteciki i posypujemy czarnuszką. Pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut.