Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną
Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie, a następnie rozdrabniamy je w rozdrabniaczu.
Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy do mięsa.
Kiszoną kapustę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również zblendowane pomidory z puszki, mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i sola.
Układamy pasek farszu na cieście francuskim, zwijamy w rulon i odcinamy od reszty ciasta. Nakładamy drugi pasek farszu i robimy to samo (z arkuszu ciasta wychodzą dwa lub trzy rulony).
Następnie kroimy rulony na kawałki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termo obiegu.
Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy do mięsa.
Kiszoną kapustę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również zblendowane pomidory z puszki, mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i sola.
Układamy pasek farszu na cieście francuskim, zwijamy w rulon i odcinamy od reszty ciasta. Nakładamy drugi pasek farszu i robimy to samo (z arkuszu ciasta wychodzą dwa lub trzy rulony).
Następnie kroimy rulony na kawałki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termo obiegu.