Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 946]

Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne paszteciki przygotowane z ugotowanej wieprzowiny i kiszonej kapusty, zawinięte w ciasto francuskie.

Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną
Mięso zalewamy wodą, dodajemy sól, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy, aż mięso będzie miękkie, a następnie rozdrabniamy je w rozdrabniaczu.

Pokrojoną w kostkę cebulę wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy, aż się zeszkli. Dodajemy do mięsa.

Kiszoną kapustę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty składników. Dodajemy również zblendowane pomidory z puszki, mieszamy i przyprawiamy do smaku pieprzem i sola.

Układamy pasek farszu na cieście francuskim, zwijamy w rulon i odcinamy od reszty ciasta. Nakładamy drugi pasek farszu i robimy to samo (z arkuszu ciasta wychodzą dwa lub trzy rulony).

Następnie kroimy rulony na kawałki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem. Smarujemy wierzch rozbełtanym jajkiem.

Pieczemy przez około 15 minut w temperaturze 180 stopni z funkcją termo obiegu.
Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną
Gotujemy, aż mięso będzie miękkie, a następnie rozdrabniamy je w rozdrabniaczu.
Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną
Kiszoną kapustę kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do reszty składników.
Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną
Układamy pasek farszu na cieście francuskim, zwijamy w rulon i odcinamy od reszty ciasta.
Paszteciki z mięsem i kapustą kiszoną
Następnie kroimy rulony na kawałki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem.