Sposób przygotowania:
Paszteciki z mięsnym farszem
Mięso gotujemy w osolonej wodzie wraz z warzywami około 1h. Wyjmujemy mięso i warzywa ( bulion zostawiamy na zupę) i mielimy w maszynce razem z ugotowana i odciśniętą kapustą. Cebulę siekamy i smażymy na złoto. Dodajemy do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku. Podsmażamy farsz na oleju i dokładnie mieszamy. Zostawiamy do przestygnięcia. Zagniatamy ciasto łącząc ze sobą wszystkie składniki. Ciasto dzielimy na dwie części. Każdą część wałkujemy na kształt prostokąta. Wzdłuż dłuższej części układamy farsz i zawijamy go w ciasto. Linię łączenia można posmarować roztrzepanym jajkiem. Z powstałego wałeczka tniemy ukośnie paszteciki i każdy smarujemy rozkłóconym jajkiem.Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 20-30 minut w 180 stopniach ( aż nabiorą jasnobrązowej barwy ).