rfima

rfima

Kucharz
[Przepisów: 12]

paszteciki z pasztetem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

ciekawy sposób podania naleśników

paszteciki z pasztetem

Składniki:

paszteciki z pasztetem

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • Jajo
  • Pół szklanki mleka
  • 12 dag mąki
  • skórka ze słoniny
  • sól
  • Nadzienie:
  • 2 opakowania pasztetu Drop z drobiu
  • łyżka musztardy
  • 3-4 łyżki śmietany (wywaru)
  • tłuszcz do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

paszteciki z pasztetem
Przygotować ciasto naleśnikowe Pasztet rozrzedzić wywarem. Nadzieniem smarować naleśniki, składać na pół i jeszcze raz na pół, tak jak się składa chusteczki. Naleśniki zrumienić z obu stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Ułożyć na okrągłym półmisku, przybrać zieleniną i krążkami pomidorów. Z porcji tej otrzymuje się 10-12 naleśników. Podawać do zup czystych, jako gorącą przekąskę lub podstawowe danie.