Sposób przygotowania:
Paszteciki z pieczarkami
Śmietanę rozmieszać z cukrem i drożdżami ..Wszystkie składniki zagnieść na luźne ciasto. Przygotować farsz; Cebule posiekać podsmażyć na oleju i dodać drobno pokrojone pieczarki , Usmażyć .. przyprawić solą i pieprzem dodać natkę i wymieszać.. Ciasto wałkować cienko pokroić na kwadraty kłaść łyżeczkę pieczarek i przykrywać kratką z ciasta, (wykonaną specjalnym radełkiem lub zwykłą kratką z paseczków).. nadmiar ciasta odciąć.. odstawić na trochę do wyrośnięcia, w tym czasie nagrzać piekarnik .. Piec w temp 175°C na rumiany kolor.. pod koniec pieczenia wyjąć i posmarować rozmąconym białkiem jajka .. jeszcze na chwilę włożyć do piekarnika. Podawać z czerwonym barszczykiem.
Skorko
Anula
Natala1210
luna
Senqa