Sposób przygotowania:
Paszteciki z pieczarkami i serem mozzarella
Mąkę, proszek do pieczenia, masło, śmietanę, żółtka i szczyptę soli szybko wyrabiamy. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówkę na godzinę. Pieczarki myjemy, przebieramy i odcinamy uszkodzone nóżki. Każdą kroimy na 4 części. Obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na maśle, aż staną się miękkie. Odstawiamy aby ostygły. Ser mozzarella odsączamy, rozkruszamy widelcem. Ostudzone pieczarki mieszamy z serem. Ciasto wyjmujemy z lodówki, wałkujemy na cienki placek. Kroimy wykrajaczem paski szerokości 5cm i długości 10cm. Na środku rozkładamy farsz, brzegi sklejamy. Na blasze rozkładamy papier do pieczenia. Na nim rozkładamy paszteciki, smarujemy białkiem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200stopni i pieczemy maksymalnie 10minut aż się ładnie zarumienią.