margro

margro

Szef Kuchni
[Przepisów: 43]

Paszteciki z rybą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawde dobry przepis!!!! Serdecznie polecam!!!

Paszteciki z rybą.

Składniki:

Paszteciki z rybą.

 

  • 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • 1 jajko do posmarowania ciasta
  • 50 dag filetów z ryby, np. dorsza, mintaja, morszczuka
  • pól czerstwej bułki
  • mleko do namoczenia bulki
  • 1 jajko do farszu
  • 1 średnia cebula
  • olej
  • sól
  • mielony biały pieprz
  • pestki dyni

Sposób przygotowania:

Paszteciki z rybą.
Ciasto rozmrozić na dole lodówki. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Bułkę namoczyć w mleku, a kiedy zmięknie, odcisnąć rybę, zemleć z cebulą i bułką, połączyć z jajkiem. Przyprawić do smaku. Wyrobić na gładką masę płaty rozmrożonego ciasta lekko rozwałkować. Pokroić na kwadraty na każdym położyć łyżkę farszu, rogi unieść do góry i zlepić. Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem, posypać pestkami dyni. Upiec na rumiano w temp. 220°C.