Sposób przygotowania:
Paszteciki z szynką
Ciasto francuskie rozmrozić. Mleko zagotować w rondlu. Mąkę utrzeć z tłuszczem na jednolitą masę. Dodać do mleka, nie przerywając mieszania gotować, aż sos zgęstnieje. Szynkę pokroić w drobną kostkę, ser zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Składniki dodać do sosu, doprawić do smaku solą i pieprzem.
2.Płaty ciasta przekroić na połowę. Blachę opłukać zimną wodą, przełożyć na nią ciasto. Na każdym kawałku dnem szklanki (o średnicy 6 cm) wycisnąć pośrodku kółko. Zagłębienie napełnić sosem szynkowo-sero-wym. Brzegi ciasta posmarować mlekiem skondensowanym.
3.Piec piętnaście minut w temperaturze 200°C. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, posiekać, posypać paszteciki. Gotowe paszteciki udekorować na talerzach liśćmi sałaty i cząstkami pomidora.
2.Płaty ciasta przekroić na połowę. Blachę opłukać zimną wodą, przełożyć na nią ciasto. Na każdym kawałku dnem szklanki (o średnicy 6 cm) wycisnąć pośrodku kółko. Zagłębienie napełnić sosem szynkowo-sero-wym. Brzegi ciasta posmarować mlekiem skondensowanym.
3.Piec piętnaście minut w temperaturze 200°C. Szczypiorek umyć pod bieżącą wodą, osuszyć, posiekać, posypać paszteciki. Gotowe paszteciki udekorować na talerzach liśćmi sałaty i cząstkami pomidora.