jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Paszteciki ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

rewelacyjne danie na obiad

Paszteciki ziemniaczane

Składniki:

Paszteciki ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Paszteciki ziemniaczane
Ugotowane ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać przyprawy, żółtka, utrzeć razem na gładką masę. Pod koniec ucierania wsypać tartą bułkę. Uformowac z masy dość gruby wałek. Nożem odcinać placuszki, odkładając je na stolnicę posypaną mąką. każdy placuszek skropić stopionym masłem. Placuszki ciasno zwinąć, każdy umoczyć w lekko spienionym białku, otoczyć w tartej bułce. Obsmażyć każdy pasztecik na rozgrzanym tłuszczu, obracając je ze wszystkich stron, aby się równo zrumieniły. Podawać z surówką z kapusty kiszonej.