Sposób przygotowania:
Pasztet
Filet mielimy przez maszynkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Zostawiamy go w wodzie by rozmiękł (musi być bardzo miękki wtedy lepiej sklei pasztet). Studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Brokuł wkładamy do gotującej osolonej wody i parzymy przez 5min. Po czym wyjmujemy i przelewamy zimną wodą by nie stracił koloru, kroimy na różyczki. Mięso mieszamy z ryżem dodajemy jajko, mąkę kukurydzianą. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Wykładamy część na blaszkę wąską wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy brokuły podzielone na mniejsze różyczki. Rozsmarowujemy kolejną warstwę masy pasztetowej i znów układamy brokuł. Wykładamy resztę , wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175*C przez 35min. Wyjmujemy , studzimy i mamy gotowy pasztet idealny na kanapkę.