kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pasztet

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekko strawny i smaczny pasztet bezglutenowy.

Pasztet Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasztet

 

Sposób przygotowania:

Pasztet
Filet mielimy przez maszynkę. Ryż gotujemy w osolonej wodzie .Zostawiamy go w wodzie by rozmiękł (musi być bardzo miękki wtedy lepiej sklei pasztet). Studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Brokuł wkładamy do gotującej osolonej wody i parzymy przez 5min. Po czym wyjmujemy i przelewamy zimną wodą by nie stracił koloru, kroimy na różyczki. Mięso mieszamy z ryżem dodajemy jajko, mąkę kukurydzianą. Doprawiamy do smaku i wyrabiamy na jednolitą masę. Wykładamy część na blaszkę wąską wyłożoną papierem do pieczenia. Układamy brokuły podzielone na mniejsze różyczki. Rozsmarowujemy kolejną warstwę masy pasztetowej i znów układamy brokuł. Wykładamy resztę , wyrównujemy powierzchnię. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 175*C przez 35min. Wyjmujemy , studzimy i mamy gotowy pasztet idealny na kanapkę.
Pasztet
Filet z kurczaka mielimy przez maszynkę surowy.
Pasztet
Zmielony filet i ryż + jajko , mąka kukurydziana i przyprawy.
Pasztet
Układamy warstwowo brokuł w pasztecie na wąskiej małej blaszce.
Pasztet
Upieczony i lekko zrumieniony pasztet ponacinany na zukos.