Sposób przygotowania:
Pasztet
Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Obsmażyć na rumiano.Przełożyć do garnka, dodać obrane warzywa, przypieczoną cebulę, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, liść laurowy, czosnek i sól. Zalać wrzącą wodą i dusić na małym ogniu do miekkości. Mięso wyjąć, do wywaru włożyć wątróbkę i parzyć ok.10 min.Wyjąć,mięso i wątróbkę pozostawić do ostudzenia, w wywarze namoczyć kajzerki. Zimne mięso, watróbkę i bułeczki zemleć 2x w maszynce do mięsa lub 1x w blenderze. Do masy dodać jajka i przyprawy: sól, pieprz mielony i gałkę muszatułową. Dokładnie wymieszać.Gdyby masa była bardzo gęsta, odrobinę rozrzedzić pozostałym, przecedzonym wywarem. Blaszkę wysmarować i wysypać tartą bułką. Włozyc masę. Wyrównać wierzch. Piec ok. 50 min w 180*C. Wyjąć po całkowitym wystygnięciu.
SMACZNEGO!
SMACZNEGO!
msewka
Henia
Jojo
Henia
Warto, jest delikatniejszy. Czasem dodaję jeszcze trochę mięsa z kaczki, ale nie zawsze, więc nie podawałam w przepisie.Dziękuje za 5 i pozdrawiam!
iwona3004
Natala1210
eli_555
yola
kasik12
dusia30