Sposób przygotowania:
Pasztet drobiowy
Na patelnie wlać olej i podsmażyć na brązowy kolor cebulę oraz paprykę wcześniej pokrojone na ćwiartki po podsmażeniu przełożyć na talerz. Mięso pokroić w mniejsze kawałki i razem z wątróbką podsmażyć na tłuszczu który został ze smażenia warzyw w trakcie duszenia mięsa dodać do niego 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki suszonego tymianku.Wystudzone warzywa i mięso przełożyć do miski robota, dodać czosnek pokrojony w plasterki, 1/2 łyżeczki majeranku, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, 1 łyżeczkę soli morskiej i masło pokrojone w mniejsze kawałki, całość dokładnie zmiksować na gładką pastę, ewentualnie jeszcze całość doprawić do smaku. Przygotowany pasztet przełożyć do słoików i schłodzić.
zbysiowa