eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pasztet Eli bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczny i szybki pasztet bez pieczenia.

Pasztet Eli bez pieczenia

Składniki:

Pasztet Eli bez pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Pasztet Eli bez pieczenia
Umyte i obrane wątróbki drobiowe obtoczyć mąką.Na patelni rozgrzać olej i na gorącym obsmażyć wątróbki z zielem angielskim i liściem laurowym,dodać pokrojoną drobno cebulę i przeciśnięty czosnek.Smażyć aż cebula nie będzie surowa,ostudzić i wyjąć liście laurowe i ziele angielskie.Wątróbki z cebulą włożyć do malaksera,dodać sól i pieprz(dość dużo)i dokładnie zmiksować.Dodać schłodzone masło pokrojone w kostkę i dalej miksować na gładką masę.Wyłożyć do pojemnika z przykrywką i dać do lodówki,żeby pasztet stężał.Pieczywa nie trzeba już smarować masłem.Smacznego!