Sposób przygotowania:
Pasztet grzybowy
Wątróbkę drobiową oczyszczamy i podgotowujemy w wodzie bez dodatku soli. Grzyby oczyszczamy kroimy na mniejsze kawałki i wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie i liście laurowe oraz sól do smaku i gotujemy około 20 minut. Do malaksera wkładamy podgotowaną i przestudzoną wątróbkę oraz obrane i pokrojone na mniejsze kawałki cebule, a następnie miksujemy. Dodajemy jajka oraz przestudzone i odcedzone grzyby i także miksujemy. Dodajemy mielone mięso oraz bułkę tartą wymieszaną z jogurtem naturalnym i całość mieszamy na jednolitą masę. Masę doprawiamy do smaku solą , mielonym czarnym pieprzem oraz estragonem, przekładamy do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem i posypanego bułką tartą. Pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni.