Sposób przygotowania:
Pasztet idealny na kanapeczki:)
Liść laurowy, ziele angielskie, trochę Vegety, cebulę, mięso i marchewkę zalewamy wodą w garnku i gotujemy do miękkości warzyw. Wszystko wyjmujemy do miski, wywaru nie wylewamy gdyż będzie jeszcze potrzebny.
Bułkę tartą zalewamy taką ilością wywaru, żeby napęczniała i żeby była rzadka.
Mięso oczyszczamy z kości a następnie wraz z marchewką i cebulą mielimy w maszynce.
Do tego dodajemy napęczniałą bułkę tartą, jajka oraz przyprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem ziołowym, naturalnym, majerankiem i solą.
Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy do blaszek.
Pieczemy 1 godzinkę w 200 stopniach.
Smacznego!!!
Bułkę tartą zalewamy taką ilością wywaru, żeby napęczniała i żeby była rzadka.
Mięso oczyszczamy z kości a następnie wraz z marchewką i cebulą mielimy w maszynce.
Do tego dodajemy napęczniałą bułkę tartą, jajka oraz przyprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem ziołowym, naturalnym, majerankiem i solą.
Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy do blaszek.
Pieczemy 1 godzinkę w 200 stopniach.
Smacznego!!!