lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet indyczny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pasztet z indyka bardzo prosty w przygotowaniu

Pasztet indyczny

Składniki:

Pasztet indyczny

 

  • 1 kg filetu z indyka
  • kajzerka
  • 1 szklanka mleka
  • 4 jaja
  • sól
  • pieprz
  • 20 dag mięsa z indyka

Sposób przygotowania:

Pasztet indyczny
Fileta pokrój w paski i obsmaż na tłuszczu z dwóch stron.Dodaj mięso z indyka które musi być zmielone.Całość podlej wodą i duś około 2 godzin na wolnym ogniu aby mięso całkiem zmiękło.Następnie dodaj do mięsa namoczoną i odciśniętą z mleka kajzerkę.Zmiel ponownie mięso połączone z bułką,Do masy mięsnej wbij jaja i dopraw do smaku solą oraz pieprzem.Formę do pieczenia nasmaruj najlepiej smalcem i wypełnij ją mięsną masą.Wierzch posyp kminkiem i ziarnami pieprzu.Piecz około 70 minut w temp 160-180 st.

Tagi:

mięso indyk