joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pasztet jajeczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Pasztet w sam raz na kolację :)

Pasztet jajeczny

Składniki:

Pasztet jajeczny

 

Sposób przygotowania:

Pasztet jajeczny
Pieczarki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. 10 jajek gotujemy na twardo. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę podsmażamy na oleju. Jajka na twardo kroimy w drobną kostkę i i łączymy z cebulą i pieczarkami. Wbijamy 2 jajka i mieszamy z pozostałymi składnikami. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotową masę przekładamy do keksówki i pieczemy przez godzinę w temp. 200 st,C. Smacznego :)