Sposób przygotowania:
Pasztet jajeczny z groszkiem
Jajka ugotować na twardo , obrać i zetrzeć na tarce.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju dodać pieczarki i smażyć aż woda z nich odparuje.
Groszek odcedzamy z zalewy , ser żółty ścieramy na tarce .
Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i mieszamy.
Masę doprawiamy do smaku. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
Przekładamy masę i wyrównujemy powierzchnie. Pasztet pieczemy ok 1h w temp 190 stopni.
Pieczarki obrać i zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na oleju dodać pieczarki i smażyć aż woda z nich odparuje.
Groszek odcedzamy z zalewy , ser żółty ścieramy na tarce .
Wszystkie składniki wrzucamy do jednej miski i mieszamy.
Masę doprawiamy do smaku. Keksówkę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.
Przekładamy masę i wyrównujemy powierzchnie. Pasztet pieczemy ok 1h w temp 190 stopni.