Sposób przygotowania:
Pasztet jajeczny ze szpinakiem
Jajka po ugotowaniu przelać zimną wodą i obrać, szpinak i groszek rozmrozić lub wrzucić na osolony wrzątek na 3-5 min. Wyjąć i osączyć. Cebule obrać, opłukać i pokroić na piórka po czym przepuścić z jajkami przez maszynkę do mięsa, potem szpinak, a groszek można dać w całości do masy. Namoczyć bułkę czerstwą w mleku, docisnąć w dłoni i dodać do masy. Ząbki czosnku obrać i zmiażdżyć praską, dodając do masy, a po za tym doprawić masę jajeczno-warzywną curry i pieprzem, można trochę soli dodać. Wymieszać i spróbować. Piekarnik nagrzać do temp.160 st. C, keksówkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Wyłożyć masę do formy cwibakowej lub do dwóch po równo. Wstawić do piekarnika i piec ok. 40 min. Po upieczeniu wyjąć foremkę, piekarnik wyłączyć, odwietrzyć. Pasztet kroić i spożywać z pieczywem.