Sposób przygotowania:
Pasztet jajeczny
1.Jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach;
2.Pieczarki myjemy, osuszamy i również ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie razem z pieczarkami do czasu odparowania wody, studzimy;
3.Łączymy jajka, pieczarki, groszek, starty żółty ser, pokrojony szczypiorek, śmietanę, majonez, surowe jajka i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem;
4.Formę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułka tartą;
5.Masę wkładamy do formy, pieczemy godzinę w temperaturze około 200 °C.
2.Pieczarki myjemy, osuszamy i również ścieramy na tarce, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie razem z pieczarkami do czasu odparowania wody, studzimy;
3.Łączymy jajka, pieczarki, groszek, starty żółty ser, pokrojony szczypiorek, śmietanę, majonez, surowe jajka i dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem;
4.Formę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułka tartą;
5.Masę wkładamy do formy, pieczemy godzinę w temperaturze około 200 °C.
wedith1
Jojo