kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Pasztet Kami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszny al a pasztet, niebo w ....

Pasztet Kami

Składniki:

Pasztet Kami

 

Sposób przygotowania:

Pasztet Kami
Jarzyny należy ugotować, pokroić w cienkie plasterki, wymieszać razem i dać zieleninę oraz przyprawy. Wyłożyć formę ciastem. Aby ciasto utrzymać w formie w trakcie pieczenia , można wypełnić je surowym grochem lub fasolą, wypiec, a potem groch wysypać. Następnie ciasto jeszcze raz w piecu wysuszyć i włożyć do środka mieszaninę pasztetową i dla zagrzania wstawić do piecyka. Na koniec wyłożyć na półmisek i można podawać z sosem chrzanowym lub ogórkami kiszonymi.