lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet łososiowy z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet łososiowy z orzechami

Pasztet łososiowy z orzechami

Składniki:

Pasztet łososiowy z orzechami

 

Sposób przygotowania:

Pasztet łososiowy z orzechami
Świeżą kolendrę oraz bazylie umyj i drobno posiekaj.Filety z łososia,umyj,osusz,pokrój a następnie zmiksuj na gładką masę.Podczas miksowania dodaj skórkę i sok z cytryny,śmietanę oraz sól,pieprz i bulion.Masę przełóż do natłuszczonej formy na pasztet.Na wierzch pasztetu ułóż połówki włoskich orzechów.Włóż formę do drugiego naczynia napełnionego do połowy wrzątkiem i piecz około godz w 160 st.Następnie wstaw do lodówki.