Sposób przygotowania:
Pasztet mieszany
Mięso, oczyszczoną z błonek wątróbkę i pieczarki zmielić na drobnym sitku.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć na smalcu.
Do mięsa dodać bułkę tartą, wodę, jajka, podsmażoną cebulkę oraz wszystkie przyprawy ( majeranek rozetrzeć w dłoniach, pod wpływem ciepła rąk wydobywa swoje aromaty ) i wymieszać masę.
Przełożyć ją do większej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 70 minut.
Podawać na zimno.
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, przesmażyć na smalcu.
Do mięsa dodać bułkę tartą, wodę, jajka, podsmażoną cebulkę oraz wszystkie przyprawy ( majeranek rozetrzeć w dłoniach, pod wpływem ciepła rąk wydobywa swoje aromaty ) i wymieszać masę.
Przełożyć ją do większej formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 70 minut.
Podawać na zimno.
dusia30