lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet pieczarkowo-drobiowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet pieczarkowo-drobiowy

Pasztet pieczarkowo-drobiowy

Składniki:

Pasztet pieczarkowo-drobiowy

 

Sposób przygotowania:

Pasztet pieczarkowo-drobiowy
Na maśle zeszklij posiekaną cebulę,dodaj do niej drobno posiekane pieczarki oraz świeży filet z kurczaka pokrojony w kostkę.Duś wszystko razem pod przykryciem do miękkości i dodaj do tego posiekaną natkę pietruszki i przyprawy do smaku oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.Farsz zmiel w maszynce do mięsa i przełóż do formy wyścielanej folią spożywczą.Przed podaniem pasztet wstaw na parę godzin do lodówki.