lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pasztet ryżowy na liściach kapusty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasztet ryżowy na liściach kapusty

Pasztet ryżowy na liściach kapusty

Składniki:

Pasztet ryżowy na liściach kapusty

 

Sposób przygotowania:

Pasztet ryżowy na liściach kapusty
Liście kapusty sparz w osolonym wrzątku.Posiekaj cebulę i czosnek,zeszklij je na maśle.Dodaj ryż,chwilę podsmaż,zalej 1/2 l wody.Posól,gotuj do miękkości i momentu aż ryż wchłonie cały płyn.Formę na keks wyłóż folią spożywczą oraz liśćmi kapusty.Dodaj ostudzony ryż wymieszany z kawałkami papryki,pomidorów oraz surowymi jajami.Dodaj przyprawy.Przykryj resztę folią i liśćmi.Piecz w kąpieli wodnej 30 minut 180 st

Tagi:

ryż kapusta